Міні піца від Джеймі Олівера
Для тіста:
250 г пшеничного борошна, плюс для посипки
- 250 г цільнозернового борошна
- 7 г сухих дріжджів
- дрібної манної крупи, для посипки
Для начинки:
- 1 цибулина
- 100 г грибів
- 1 стебло селери
- 1 морквина
- 1 зубчик часнику
- оливкова олія
- 2 пригорщі шпинату
- 3 гілочки свіжого орегано
- 400 гр нарізаних помідорів
Для посипання:
- 125 г моцарели
- свіжий орегано
- сир пармезан
Спосіб приготування:
1) Розігрійте духовку до 220ºC та поставте розігрівати плоский деко догори дном, щоб нагріти.
2) Змішайте борошно і дрібку морської солі у великій мисці, посередині зробіть поглиблення.
3) У мисці змішайте 325мл теплої води з дріжджами. Вилийте суміш в поглиблення і ретельно перемішайте, поступово змішуючи борошно з країв. Тісто повинно вийти твердим – якщо воно занадто липке, додайте трохи більше борошна.
4) Замісити тісто в мисці до однорідної маси.
5) Посипати борошном робочу поверхню, розділити тісто на дві частини. Одну частину розділити на дві половинки (для дорослих), іншу на 4 частини (для дітей).
6) Сформувати кожен шматок в «кулю» і викласти на піднос посипаний манкою, залишивши проміжки між ними. Накрити плівкою і поставити в тепле місце на 35 хвилин.
Для приготування начинки:
Очистіть і дрібно наріжте цибулю, гриби, селеру, моркву, часник і орегано.
Розігрійте 3 ст. ложки оливкової олії у сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю, селеру, моркву, часник і смажте декілька хвилин, а потім додайте орегано, нарізані помідори і порцію води.
Додайте трохи меленого чорного перцю і перемішайте злегка, обсмажуйте овочі протягом 10-15 хвилин, або поки овочі не стануть м’якими. Потім змішайте їх в бленд ері до однорідної маси, додайте трохи води, щоб зробити суміш більш рідкою, якщо це необхідно.
7) На посипаній борошном поверхні, формуємо тісто у вигляді коржа для піци товщиною 3-5 мм, зберігаючи краї більш товстими.
8) Скропіть корж невеликою кількістю оливкової олії, потім ложкою викладіть начинку і розподіліть її по всій піці, залишаючи 1 см від краю.
9) Наріжте невеликими кубиками моцарелу, пармезан натріть на тертці – посипте міні-піци та викладіть зверху свіжого орегано.
10) Викладаємо піцу на розігрітий деко і випікаємо близько 10 хвилин (для дітей) і близько 15 хвилин (для дорослих) до утворення золотистої скоринки.
Джерело: www.jamieoliver.com
Останні коментарі